Mig og brystcancer

Mig og brystcancer

Transformationen

Mit formål med bloggen er,at andre der står i samme situation,enten du selv har brystkræft eller måske er pårørende til en der har det, kan hente inspiration i min historie.
Vigtigt er dog at huske, at dette er min historie og min transformation igennem forløbet og jeg håber du finder din vej.

På listefødder

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Sun, May 26, 2019 14:40:05
Hvorfor er det så svært at spørge direkte til mennesker der enten venter på besked fra undersøgelser, er syge eller er i en anden form for livskrise?

Ja, jeg synes heller ikke altid det er nemt. Er det fordi vi vil skåne personen? Eller er det fordi det er for svært at være i for en selv, alt efter hvordan personen reagerer?

Vi er næsten alle indrettet sådan, at det er høfligt at spørge hinanden hvordan det går, men vi vil helst høre det positive, alt andet er svært at stå i og hvis det gælder sygdom, kommer vi selv i kontakt med vores egen dødelighed.

En af de ting der var MEGET vigtig for mig var, at det var MIG der blev spurgt, hvis nogen ville vide hvordan det gik og ikke min mand. Det var jo ligesom mig der var igennem behandlingerne og bedst vidste hvordan jeg havde det. Min mand kunne jo egentlig kun svare på hvordan han havde det, i alt det der skete.

I begyndelsen lavede jeg et par fælles opdateringer til familien og så blev det til, at hvis de ville vide mere, så måtte de spørge og det var der flere der benyttede sig af,men ikke alle.

Jeg kan mærke, at jeg er blevet meget mere konfronterende efter min sygdom, men hvorfor skal vi ikke reagere, hvis noget sker omkring os der enten undrer os, går imod os eller kræver en opmærksomhed fordi et andet menneske har det svært.

Det betyder jo ikke at vi derefter er tvunget til at hjælpe personen, starte et skænderi eller retfærdiggør vores handlinger, men vise at vi har SET personen/ eller hændelsen og at vi interesserer os for det der sker i vores omgivelser og tør italesætte det.

Det værste der kan ske er, at vi får et "det vil jeg gerne have du ikke blander dig i" og det er da til at leve med, frem for ikke at gøre noget, men hvor kan det dog være svært, for grænsen er hårfin for hvornår det er at blande sig.

Er det ren og skær nysgerrighed så skal man blande sige udenom (selv om den er svær), men har du den hensigt at spørge indtil personen, fordi du er interesseret i at høre hvordan det går, så er det bare med at spørge.

Husk at det er ganske forfærdeligt når du "mærker" at så snart du vender ryggen til, så bliver der talt om hvordan du så ud osv osv....

  • Comments(1)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post182

Bone broth

KostPosted by Helle Fri, May 24, 2019 09:40:34
Jer er i gang med at lave bone broth.

Det skulle være rigtig sundt og godt for mave/tarm, hud, hår, negle, led og også afgifte kroppen.

Der er et utal af opskrifter på nettet, så jeg tænker det bsre er at prøve sig frem.

Jeg har de sidste par gange vi har fået kylling gemt skrovet og frosset det ned.

I går kogte jeg kylling til vores aftensmad og jeg gemte vandet, så jeg kunne bruge det i dag til at koge med.

Jeg brugte 2 kyllinge skrog
Salt
Peberkorn
Porre
Hvidløg
Løg
Gulerod
Broccoli
Ingefær
1/2 dl æbleeddike
Ca 3 l vand.

Det skal simre i ca 10-12 timer

Derefter skal det sies og opbevares på glas eller fryser ned i mindre potioner😊


Spændende om det bliver godt, men det vender jeg tilbage med når det engang er færdigt.

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post181

Glutenfrie boller

KostPosted by Helle Fri, May 24, 2019 08:58:46
Jeg prøvede at bage glutenfrie boller den anden dag og de blev ganske gode. Det er selvfølgelig en helt anden konsistens end almindelige boller.

Jeg spiser sjældent rigtig brød, da det gør mig oppustet og jeg mister sult fornemmelsen, fordi det ligger så tungt i min mave og jeg kan gå en hel dag uden at spise, hvis jeg har fået rigtig brød.

Jeg fandt en opskrift på nettet, som jeg lavede lidt om påsmiley

Her er hvad jeg gjorde:

6 dl. lunken vand.
50 g gær
3 spsk HUSK (loppefrøskaller)
1/2 dl. olie (jeg brugte olivenolie)
2 dl. fuldkornsrismel
3 dl. quinoamel
1 dl. boghvedemel
1 dl. tapiokastivelse
1 tsk. kokossukker
1 1/2 kardemomme (hvis man kan lide det)

HUSK røres godt sammen i det lunkne vand. Gær røres ud deri og de øvrige ingredienser kommes i lidt efter lidt.

Dejen har en anden struktur end ved brug af almindelig mel.

Dejen hæver i ca. 1 time (det hæver ikke meget). Bollerne formes og sættes på en bageplade. Bollerne prikkes med en pind og efterhæver i ca. 30 min.

Bages ved 225 grader i ca 35-40 min. Bollerne skal have en hul lyd når du banker på dem. Lad dem køle af før du skærer dem oversmiley

Min ældste datter synes de smager som kage......

  • Comments(1)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post180

Sig det højt

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Wed, May 22, 2019 09:17:50
Jeg har erfaret, at de ting vi frygter/bliver bange for, er nemmere at håndtere hvis det bliver sagt højt og ikke bare gemt inde i os selv.

Jeg har altid været usædvanlig god til at holde ting inde i mig selv og måske er det derfor,at når jeg så ikke kunne mere, så havde jeg det rigtig slemt (her tænker jeg også på da jeg blev ramt af stress i 2008).

Det var SÅ grænseoverskridende da jeg satte ord på den frygt det var at få kræft.....men samtidig en lettelse at få sagt det højt...

Det at gå med tingene selv, har helt sikkert også været fordi jeg har set det som en svaghed ikke at kunne klare det alene, eller hvad tænker andre mon om mig, fordi jeg har det sådan eller ikke kan klare det....kan selv/vil selv......, men det er ikke altid muligt og man kan sige, at den der kan bede om hjælp til de svære ting/tanker, er faktisk stærk.

Det er ikke noget jeg bare lige bliver/blev god til hen over natten, men det at være bevidst om det, er det første skridt på vejen.

Alene det at begynde på denne blok, hvor jeg fortæller om mange tanker der er enormt private og også sætte billeder op af mig selv, har været VIRKELIG grænseoverskridende, men jeg har gjort det fordi jeg selv havde ualmindelig meget brug for at høre andres historie, at andre havde de samme tanker som jeg gik med.....

Sorte dage har vi alle, men sig det højt og lad være med at give tankerne for megen opmærksomhed.....smiley

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post179

Brændte mandler

KostPosted by Helle Tue, May 21, 2019 12:21:07
I dag har jeg lavet lidt snack til madpakken🙂

Jeg har en datter, der har en meget sød tand, så jeg tænkte, at jeg kunne lave en sund snack eller det jeg regner for sund.

Jeg puttede lidt økologisk ahornsirup på en varm pande med et par håndfulde økologiske mandler.

De fik ca 10 minutter og jeg vendte dem jævnligt🙂

De smager godt både varme og kolde 🤗

  • Comments(1)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post178

Sårbarhed-svaghed

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Tue, May 21, 2019 10:58:06
Jeg er i gang med en bog som giver stof til eftertanke og egentlig giver en god forståelse for min selvforståelse i dag og før jeg blev syg.

En af de ting der fik mig til at tænke var, at jeg forbandt min sårbarhed med svaghed, eller rettere, jeg tænkte at andre forbandt min sårbarhed med svaghed, hvilket så blev min virkelighed.

Det skal jo helst gå godt og negative følelser gider ingen rigtig høre på og når alle fremstår med deres bedste sider udadtil, så bliver det det vi spejler os i......

Vi er jo hurtige til at definere andres liv ud fra det vi ser, men sandheden er, at vi ikke har en jordisk chance for at vide hvad der gemmer sig bag facaden.


Som jeg har fortalt før, har jeg altid haft nemt til tårer og jeg tror rent faktisk, at hvis jeg havde brugt dem som min ventil og tudet mig igennem de ting der var svære, så ville mange ting have været nemmere for mig dengang, men jeg så desværre det at græde, som en af mine svagheder og selv i dag er jeg ikke meget for at græde "offentligt".


Gudskelov for, at vi gennem livet er i stand til at lære og tage ved lære af de erfaringer vi gør os undervejs. Nogle gange skal der meget til før vi endelig indser, at vi er nød til at ændre adfærd hvis vi skal få det godt.....smiley

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post177

Det er bare døde ting

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Mon, May 20, 2019 17:41:45
I dag på vej hjem fra byen begynder bilen at larme.... Det skal den jo ikke, den skal bare virke og ikke koste en krone mere end hvad der bliver brugt på benzin...😳

Manden ringede til værkstedet og aftalte at jeg kan komme ind med den i morgen tidlig og så vil de kigge på den....

Allerede her begynder jeg at se pengesedler forsvinde op i luften og h is den bliver meget dyr, ja, så bliver sommerferien nok ikke lige andet end til små ture rundt i landet.

Så var det jeg tænkte, at det nok skal gå på den ene eller anden måde og jeg gider ikke bekymre mig før jeg ved hvad der er galt og hvad det kommer til at koste. Det er jo bare døde ting...selv om den er rar at have og også nødvendig på mange måder, men stadig er det ikke livsnødvendigt🙂

Det skal nu nok gå alt sammen🤗


  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post176

En tot hår

Paryk/hårPosted by Helle Sat, May 18, 2019 13:57:12
Jeg har været i gang med at rydde op og fandt dette:


Jeg havde fuldstændig glemt, at vi gemte en tot af mit hår inden det blev klippet af😂.

Tænk hvis et af de hårstrå blev analyseret i dag🤔. Hvilken historie kunne det fortælle?

Det er HELT sikkert fyldt med en masse kemi....kemo og ikke mindst hårfarve.

Jeg farvede mit hår gennem en del år, men efter det er vokset ud igen, har jeg ladet det være min naturlige hårfarve, som åbenbart er brun/gråt😉.

Tro det eller ej, jeg har faktisk samme hårfarve som min kat Preben, eller den minder utroligt meget om den😀  • Comments(1)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post175
Next »