Mig og brystcancer

Mig og brystcancer

Transformationen

Mit formål med bloggen er,at andre der står i samme situation,enten du selv har brystkræft eller måske er pårørende til en der har det, kan hente inspiration i min historie.
Vigtigt er dog at huske, at dette er min historie og min transformation igennem forløbet og jeg håber du finder din vej.

Glutenfri pizza bund

KostPosted by Helle Sun, July 21, 2019 18:10:39
I går prøvede jeg at bage en pizza med en glutenfri bund.
Det var ikke helt nemt og en overgang troede jeg, at jeg måtte give op, for dejen klistrede rigtig meget.

I et forsøg på at redde den, dryssede jeg lidt havregryn over og det hjalp.

Næste problem kom da dejen skulle rulles ud, men ved at lægge dejen mellem to stykker bagepapir og rulle den ud på den måde virkede fint. Det var bare lidt svært at få bagepapiret af igen🙄.

Opskriften fandt jeg på nettet og jeg lavede kun lidt om på opskriften. FEKS brugte jeg quinoamel i stedet for majsmel og havregryn, for at dejen ikke skulle klistre så meget.
  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post225

Temperament

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Fri, July 19, 2019 11:39:52
Min mormor sagde altid, at det er sundt med temperament. Det tror jeg også og jeg er bestemt også selv i besiddelse af etsmiley.
Det er ikke fordi jeg sådan bliver gal og skælder ud, det er jeg alt for flinkeskole pige til og det er også kun ganske få ting der får mig til at blive rigtig gal feks, uretfærdighed, løgnhistorier, vanrøgt af børn og dyr osv..... og så er der lige der hvor jeg forsøger at være kreativ........

Jeg skulle sy et forhæng til baggangen og jeg fik indkøbt rynkebånd og stof til forhænget.
Først var det symaskinen der drillede....en dims var knækket af, så sytråden ikke kunne sidde fast.... min mand kunne godt høre, at han ikke skulle komme med for mange gode råd, men han fandt en løsning med en blyant der blev tapet fast, som sytråden kunne sidde på... så langt så godt..
Rynkebånd blev endelig syet på og nu var der kun det sidste tilbage, at sætte hægter i (som jeg havde ledt meget længe efter, men vidste var et sted), for at det kunne blive hængt op....

Så var det jeg opdagede, at jeg havde vendt rynkebåndet forkert, så jeg ikke kunne sætte hægter i..........PRÆCIS som sidst jeg syede et forhæng til baggangen.......smiley

Her opnår jeg den følelse at jeg har lyst til at smide symaskinen på gulvet og klippe forhænget i tusind stykker.........

Det gør jeg selvfølgelig ikke, men jeg pakkede symaskinen sammen og lagde forhænget væk...

Nu har jeg købt nyt rynkebånd og gør igen præcis som sidste gang..... jeg syer det bare på i den anden ende, for det er kun et forhæng smiley

Min mormor sagde altid, at hun ville ønske at hun havde et lydisoleret rum med masser af gammelt porcelæn. Hver gang hun så blev gal, så kunne hun gå derind og smadre tallerkener i gulvet.......... hmmm, ikke en tosset idesmiley

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post224

Ferie ferie ferie

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Fri, July 19, 2019 11:22:53
Nu står den på 3 ugers ferie og helt uden en masse planersmiley.
Der er ganske få ting planlagt og ellers tager vi dagene som de kommer. Det vigtigste er at komme ned i gear og nyde, at vi ikke skal en masse.

Vi er jo alle skabt forskellige. Nogle har brug for at få en masse ud af sine ferie dage, så som at besøge familie, opleve en masse attraktioner, rejse osv. og andre er skabt som mig, der ikke har behov for at dagene behøver at være planlagte.

Faktisk stresser det mig hvis der er en masse planer og det er ikke fordi jeg bare vil være herhjemme, men tanken om, at jeg skal fare fra det ene til det andet gør mig ikke bare stresset,men også irritabel.....

Min hverdag er fyldt planlægning, så at kunne tage tingene helt som de kommer, er ferie for mig. Bare læne mig tilbage og se hvad der sker. At tiden er et tal og det er ligegyldigt hvor og hvornår.

I dag er min første ferie dag og her er hvad jeg har lavet indtil videre :lavet dej til pizza i morgen, plukket tomater i drivhuset, sat planter udenfor (det regner, så bliver de både vandet og skyllet), vasket tøj og alt sammen i mit helt eget tempo.

Mine planer for resten af dagen er : handle ind til aftensmad sammen med min mand og en cykeltur med den ældste dattersmiley

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post223

Cykeltur

MotionPosted by Helle Wed, July 17, 2019 15:20:14
Vejret er fantastisk til at cykle og i dag fulgte jeg den ældste datter ind til en veninde.

Jeg havde samtidig nogle ærinder inde i byen og det er nu nemt på cykel (byen er lillesmiley). Jeg kan godt lide at kombinere motion med praktiske gøremål, så slår jeg to fluer med et smæk.

Jeg ville på hjemturen måle hvor lang tid det tog hvis jeg brugte el det meste af vejen.

Turen ind til byen gik hurtigt og i gennemsnit kørte jeg 18, 2 km/t, hvilket er hurtigt i forhold til der er et par bakker (ala tour de france......føles det somsmiley).

Hjemturen med el var endnu bedre og på trods af et par stigninger og modvind kørte jeg med et gennemsnit på 25 km/t.

Jeg elsker især at cykle om sommeren. Jeg elsker når jeg kan nøjes med sandaler, shorts og t.shirt og selvfølgelig cykelhjelm og så bare drøne afsted..

Jeg har lovet at cykle den ældste i møde når hun skal hjem fra sin veninde og det røde lyn står allerede klarsmileyPS, beklager at man skal ligge ned for at se cyklen😂😂😂  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post222

Høst tid

KostPosted by Helle Wed, July 17, 2019 14:12:14
Jeg er i fuld gang med at samle forråd til fryserensmiley

Bær bliver ordnet og frosset ned. Jeg har fået en del ribs og det kan tage sin tid, at få dem af stilkene, men min mand fandt en smart måde at få dem af sidste år. Vi bruger en gaffel.. Tænderne på gaflen kører man langs stilken og alle bær glider lige så nemt afsmiley

Jeg bruger især bær til mine smoothies, men ribs bruger jeg også til gele når vi begynder på vintermaden.

Jeg er også begyndt at kunne høste tomater. I øjeblikket er der kun lige nok til vi kan få til aftensmaden, men inden længe kommer det forhåbentlig til at bugne af modne tomater, agurker og lidt vindruer.

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post221

Bloggen fortsætter

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Mon, July 15, 2019 17:32:47
For længe siden skrev jeg, at jeg ville lukke bloggen ned til august ( når jeg skulle forny abonnement).

Jeg havde/har planer om at være mere på Instagram og har da også siden: mig_og_brystcancer , men jeg er ikke helt så god til at styre begge ting😉.

På Instagram kan jeg heller ikke skrive en lang tekst, hvilket jo kan være en fordel for læseren, men ikke helt for mig😂

Derfor fortsætter jeg med bloggen det næste år og så ser jeg på om jeg stadig synes det er sjovt og om andre læser det jeg skriver.

Måske begynder jeg at gentage mig selv og det kan være jeg allerede gør uden at vide det😂 men hukommelsen er ikke altid hvad den har været😉

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post220

Vejen hjem ( titel på bog)

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Mon, July 15, 2019 17:19:54
Jeg er i gang med at læse bogen "vejen hjem".

Den handler om en kvinde der efter sin far og brors død samt egen skilsmisse, beslutter sig for at gå caminoen.

Her reflekterer hun over sit liv, tankemønstre osv.

Det er jo også det jeg på mange måder gør efter min sygdom og de ting jeg måske ikke handler på, er jeg mere bevidst om.

FEKS i dag kom jeg i tanke om, at bestemte typer mennesker, undskylder jeg for...... Det er da ikke mit job, men jeg gør det..

Har de en attitude der er dominerende eller uhøflig, så føler jeg et ansvar for at glatte ud....

Det vil jeg tænke mere over og hvorfor jeg gør det, for jeg tænker i bund og grund det mest handler om at overbevise mig selv om, at de ikke er så slemme og nok også fordi jeg finder det ekstremt pinligt, hvis man ikke taler ordentligt til andre eller er dominerende🤔

Jeg sagde FEKS også altid, at jeg var rigtig glad for mit gamle job, hvis jeg blev spurgt af andre end de nærmeste,men jeg var ikke glad for jobbet, men det var måske en måde, at forsøge at overbevise mig selv om, at jeg kunne lide det eller SKULLE kunne lide det.

Det kræver bare al for megen energi at modarbejde sine følelser og derfor er det vigtigt at være tro mod sig selv..❤
  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post219

Ryggen holdt

MotionPosted by Helle Sun, July 14, 2019 17:31:25
Juhuu, jeg har været ude og løbe en lille tur med mine nye løbesko og der var ingen problemer med ryggen, men det var HÅRDT.


Tænk, at en uge uden løbeture kan få det til at være så hårdt og det på trods af, at jeg både har cyklet lange ture og også været ude og gå.

Nå, men nu er ryggen klar igen og det eneste jeg lige skal tage højde for nu, er de nye sko med nye indlæg.

Jeg kunne godt mærke, at det ikke skulle være en lang tur, for ellers ville jeg få vabler.....men jeg var nu glad for den begrænsning, for pyyyha da da......  • Comments(3)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post218
Next »