Mig og brystcancer

Mig og brystcancer

Transformationen

Mit formål med bloggen er,at andre der står i samme situation,enten du selv har brystkræft eller måske er pårørende til en der har det, kan hente inspiration i min historie.
Vigtigt er dog at huske, at dette er min historie og min transformation igennem forløbet og jeg håber du finder din vej.

Temperament

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Fri, July 19, 2019 11:39:52
Min mormor sagde altid, at det er sundt med temperament. Det tror jeg også og jeg er bestemt også selv i besiddelse af etsmiley.
Det er ikke fordi jeg sådan bliver gal og skælder ud, det er jeg alt for flinkeskole pige til og det er også kun ganske få ting der får mig til at blive rigtig gal feks, uretfærdighed, løgnhistorier, vanrøgt af børn og dyr osv..... og så er der lige der hvor jeg forsøger at være kreativ........

Jeg skulle sy et forhæng til baggangen og jeg fik indkøbt rynkebånd og stof til forhænget.
Først var det symaskinen der drillede....en dims var knækket af, så sytråden ikke kunne sidde fast.... min mand kunne godt høre, at han ikke skulle komme med for mange gode råd, men han fandt en løsning med en blyant der blev tapet fast, som sytråden kunne sidde på... så langt så godt..
Rynkebånd blev endelig syet på og nu var der kun det sidste tilbage, at sætte hægter i (som jeg havde ledt meget længe efter, men vidste var et sted), for at det kunne blive hængt op....

Så var det jeg opdagede, at jeg havde vendt rynkebåndet forkert, så jeg ikke kunne sætte hægter i..........PRÆCIS som sidst jeg syede et forhæng til baggangen.......smiley

Her opnår jeg den følelse at jeg har lyst til at smide symaskinen på gulvet og klippe forhænget i tusind stykker.........

Det gør jeg selvfølgelig ikke, men jeg pakkede symaskinen sammen og lagde forhænget væk...

Nu har jeg købt nyt rynkebånd og gør igen præcis som sidste gang..... jeg syer det bare på i den anden ende, for det er kun et forhæng smiley

Min mormor sagde altid, at hun ville ønske at hun havde et lydisoleret rum med masser af gammelt porcelæn. Hver gang hun så blev gal, så kunne hun gå derind og smadre tallerkener i gulvet.......... hmmm, ikke en tosset idesmiley

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post224

Ferie ferie ferie

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Fri, July 19, 2019 11:22:53
Nu står den på 3 ugers ferie og helt uden en masse planersmiley.
Der er ganske få ting planlagt og ellers tager vi dagene som de kommer. Det vigtigste er at komme ned i gear og nyde, at vi ikke skal en masse.

Vi er jo alle skabt forskellige. Nogle har brug for at få en masse ud af sine ferie dage, så som at besøge familie, opleve en masse attraktioner, rejse osv. og andre er skabt som mig, der ikke har behov for at dagene behøver at være planlagte.

Faktisk stresser det mig hvis der er en masse planer og det er ikke fordi jeg bare vil være herhjemme, men tanken om, at jeg skal fare fra det ene til det andet gør mig ikke bare stresset,men også irritabel.....

Min hverdag er fyldt planlægning, så at kunne tage tingene helt som de kommer, er ferie for mig. Bare læne mig tilbage og se hvad der sker. At tiden er et tal og det er ligegyldigt hvor og hvornår.

I dag er min første ferie dag og her er hvad jeg har lavet indtil videre :lavet dej til pizza i morgen, plukket tomater i drivhuset, sat planter udenfor (det regner, så bliver de både vandet og skyllet), vasket tøj og alt sammen i mit helt eget tempo.

Mine planer for resten af dagen er : handle ind til aftensmad sammen med min mand og en cykeltur med den ældste dattersmiley

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post223

Bloggen fortsætter

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Mon, July 15, 2019 17:32:47
For længe siden skrev jeg, at jeg ville lukke bloggen ned til august ( når jeg skulle forny abonnement).

Jeg havde/har planer om at være mere på Instagram og har da også siden: mig_og_brystcancer , men jeg er ikke helt så god til at styre begge ting😉.

På Instagram kan jeg heller ikke skrive en lang tekst, hvilket jo kan være en fordel for læseren, men ikke helt for mig😂

Derfor fortsætter jeg med bloggen det næste år og så ser jeg på om jeg stadig synes det er sjovt og om andre læser det jeg skriver.

Måske begynder jeg at gentage mig selv og det kan være jeg allerede gør uden at vide det😂 men hukommelsen er ikke altid hvad den har været😉

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post220

Vejen hjem ( titel på bog)

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Mon, July 15, 2019 17:19:54
Jeg er i gang med at læse bogen "vejen hjem".

Den handler om en kvinde der efter sin far og brors død samt egen skilsmisse, beslutter sig for at gå caminoen.

Her reflekterer hun over sit liv, tankemønstre osv.

Det er jo også det jeg på mange måder gør efter min sygdom og de ting jeg måske ikke handler på, er jeg mere bevidst om.

FEKS i dag kom jeg i tanke om, at bestemte typer mennesker, undskylder jeg for...... Det er da ikke mit job, men jeg gør det..

Har de en attitude der er dominerende eller uhøflig, så føler jeg et ansvar for at glatte ud....

Det vil jeg tænke mere over og hvorfor jeg gør det, for jeg tænker i bund og grund det mest handler om at overbevise mig selv om, at de ikke er så slemme og nok også fordi jeg finder det ekstremt pinligt, hvis man ikke taler ordentligt til andre eller er dominerende🤔

Jeg sagde FEKS også altid, at jeg var rigtig glad for mit gamle job, hvis jeg blev spurgt af andre end de nærmeste,men jeg var ikke glad for jobbet, men det var måske en måde, at forsøge at overbevise mig selv om, at jeg kunne lide det eller SKULLE kunne lide det.

Det kræver bare al for megen energi at modarbejde sine følelser og derfor er det vigtigt at være tro mod sig selv..❤
  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post219

En sød historie

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Fri, July 12, 2019 09:20:38
I går var den ældste datter og jeg ude og cykle. Vejret var nogenlude, lidt regn, men næsten ingen vindsmiley.

På hjemvejen skulle vi forbi brugsen i nærheden af hvor vi bor, for at hente en pakke.
Lige ved siden af brugsen er der lavet en lille legeplads, så de børn der ikke gider med ind og handle, kan underholde sig der imens.

Nå,vi stiller cyklerne og hænger vores cykelhjelme på styret. Ud af brugsen kommer en mor med sin søn på omkring 3 år.

Han kigger på os og spørger hvad vi laver. Jeg svarer, at vi er ude og cykle en tur.

Derefter spørger han, skal i ind på legepladsen".................smiley

Jeg svarer, at det sal vi ikke,men måske en anden gang......smiley
Er det ikke fantastiske... en lille dreng der ser alt andet end en dame på 47 og en ung pige på 16, der er godt røde i hovederne efter en længere cykeltur og våde efter mødet med en regnbyge.

Han ser to, der måske gerne vil ind og lege på legepladsensmiley

Er livet ikke herligt. God weekend og måske skulle jeg overveje legepladsen ved næste besøg i brugsensmiley

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post217

Sommer

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Fri, July 05, 2019 15:17:49
Min ældste og jeg har lige været ude og gå en tur på 7.5 km😊

Vejret var skønt og næsten ingen vind, men masser af sol.

Vi fik talt om de ting der skal købes ind, inden hun begynder på efterskole om en måneds tid og hvad der ellers l rører sig i hendes liv.


Vi kan også gå uden at tale sammen og nogle gange oplever vi, at når vi igen begynder at fortælle noget, så har den anden netop tænkt på det samme.

I går tænkte jeg på, at det kunne være sjovt at prøve at vandre og i dag nævnte den ældste præcis det samme, så det kunne være vi skulle prøve det engang.

  • Comments(1)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post210

Moesgård igen

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Wed, July 03, 2019 11:23:42
I går var jeg sammen med min Moesgård veninde🤗.

Vi får jo altid vendt løst og fast og i går fortsætte samtalen fra sidste gang.

Vi oplever begge i øjeblikket fornemmelsen af stilstand. Ikke ment negativt eller som en utilfredshed med livet, men måske som en rastløshed ala hvad nu?

Så var det, at det slog mig, at det må være en naturlig reaktion på det vi har været igennem.

Først vidste vi ikke om vi var købt eller solgt og da alt viste sig at gå godt, havde vi optur over ALT der næsten skete og taknemmelighed over, at vi fik lov til at opleve det❤.

Taknemmeligheden over livet er der selvfølgelig stadig, men selve den optur over daglige begivenheder bliver ikke i den grad fejret, som lige efter vi vidste, at alt ville gå godt.

Efter storm kommer stilheden og nu skal vi hver især finde det der igen giver optur i hver vores liv, men også affinde os med de perioder hvor der er stilhed.

Man kan i den grad godt sammenligne en sygdomsperiode som en rutsjebane tur. Det går op og ned det meste af turen, men nu er vi steget på den der for det meste bare går ligeud.

Det giver sandelig også en anden ro, men da vi begge har været på vej op meget længe, så skal man vænne sig til at det i øjeblikket "kun" går ligeud.......

Men men men, taknemmeligheden er STOR❤❤❤

  • Comments(1)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post206

Forkølet

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Sun, June 30, 2019 11:18:37
Ja, jeg har/er forkølet og fik også FEBER.........smiley

Ikke høj feber, men feber... Det er godt nok længe siden jeg har været syg og jeg har ikke haft feber i flere år....

Jeg ved godt, at motion ikke altid er godt når man ikke er helt frisk, så det er nok derfor jeg fik feber.

Jeg er meget stædig og ville under ingen omstændigheder overgive mig, for så ville jeg bare synes det var synd for mig selv og føle mig ynkelig, hvilket ikke er godt for migsmiley.

Alligevel trods ihærdige forsøg på at overvinde feberen og trætheden, så var jeg nød til at gå i seng lørdag eftermiddag og se en film....

Da jeg lå i sengen slog det mig, at alle de forsøg på at få det bedre og ikke overgive mig, mest handlede om, at det mindede mig om når jeg havde fået kemo.

Jeg hadede når jeg havde det skidt og var nød til at trække mig.

Jeg hadede følelsen af, at føle mig udenfor, når jeg kunne høre de andre hygge sig og grine.
I drømmer ikke om hvor hurtig ens fantasi kunne tage over og tanker som " de kan sagtens klare sig uden mig"ville drøne derudaf.

Med det på plads og en accept af, at jeg altså bare var forkølet med lidt feber, så kunne jeg slappe af...

I dag har jeg det meget bedresmiley

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post204
Next »