Mig og brystcancer

Mig og brystcancer

Transformationen

Mit formål med bloggen er,at andre der står i samme situation,enten du selv har brystkræft eller måske er pårørende til en der har det, kan hente inspiration i min historie.
Vigtigt er dog at huske, at dette er min historie og min transformation igennem forløbet og jeg håber du finder din vej.

På listefødder

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Sun, May 26, 2019 14:40:05
Hvorfor er det så svært at spørge direkte til mennesker der enten venter på besked fra undersøgelser, er syge eller er i en anden form for livskrise?

Ja, jeg synes heller ikke altid det er nemt. Er det fordi vi vil skåne personen? Eller er det fordi det er for svært at være i for en selv, alt efter hvordan personen reagerer?

Vi er næsten alle indrettet sådan, at det er høfligt at spørge hinanden hvordan det går, men vi vil helst høre det positive, alt andet er svært at stå i og hvis det gælder sygdom, kommer vi selv i kontakt med vores egen dødelighed.

En af de ting der var MEGET vigtig for mig var, at det var MIG der blev spurgt, hvis nogen ville vide hvordan det gik og ikke min mand. Det var jo ligesom mig der var igennem behandlingerne og bedst vidste hvordan jeg havde det. Min mand kunne jo egentlig kun svare på hvordan han havde det, i alt det der skete.

I begyndelsen lavede jeg et par fælles opdateringer til familien og så blev det til, at hvis de ville vide mere, så måtte de spørge og det var der flere der benyttede sig af,men ikke alle.

Jeg kan mærke, at jeg er blevet meget mere konfronterende efter min sygdom, men hvorfor skal vi ikke reagere, hvis noget sker omkring os der enten undrer os, går imod os eller kræver en opmærksomhed fordi et andet menneske har det svært.

Det betyder jo ikke at vi derefter er tvunget til at hjælpe personen, starte et skænderi eller retfærdiggør vores handlinger, men vise at vi har SET personen/ eller hændelsen og at vi interesserer os for det der sker i vores omgivelser og tør italesætte det.

Det værste der kan ske er, at vi får et "det vil jeg gerne have du ikke blander dig i" og det er da til at leve med, frem for ikke at gøre noget, men hvor kan det dog være svært, for grænsen er hårfin for hvornår det er at blande sig.

Er det ren og skær nysgerrighed så skal man blande sige udenom (selv om den er svær), men har du den hensigt at spørge indtil personen, fordi du er interesseret i at høre hvordan det går, så er det bare med at spørge.

Husk at det er ganske forfærdeligt når du "mærker" at så snart du vender ryggen til, så bliver der talt om hvordan du så ud osv osv....

  • Comments(1)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post182

Sig det højt

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Wed, May 22, 2019 09:17:50
Jeg har erfaret, at de ting vi frygter/bliver bange for, er nemmere at håndtere hvis det bliver sagt højt og ikke bare gemt inde i os selv.

Jeg har altid været usædvanlig god til at holde ting inde i mig selv og måske er det derfor,at når jeg så ikke kunne mere, så havde jeg det rigtig slemt (her tænker jeg også på da jeg blev ramt af stress i 2008).

Det var SÅ grænseoverskridende da jeg satte ord på den frygt det var at få kræft.....men samtidig en lettelse at få sagt det højt...

Det at gå med tingene selv, har helt sikkert også været fordi jeg har set det som en svaghed ikke at kunne klare det alene, eller hvad tænker andre mon om mig, fordi jeg har det sådan eller ikke kan klare det....kan selv/vil selv......, men det er ikke altid muligt og man kan sige, at den der kan bede om hjælp til de svære ting/tanker, er faktisk stærk.

Det er ikke noget jeg bare lige bliver/blev god til hen over natten, men det at være bevidst om det, er det første skridt på vejen.

Alene det at begynde på denne blok, hvor jeg fortæller om mange tanker der er enormt private og også sætte billeder op af mig selv, har været VIRKELIG grænseoverskridende, men jeg har gjort det fordi jeg selv havde ualmindelig meget brug for at høre andres historie, at andre havde de samme tanker som jeg gik med.....

Sorte dage har vi alle, men sig det højt og lad være med at give tankerne for megen opmærksomhed.....smiley

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post179

Sårbarhed-svaghed

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Tue, May 21, 2019 10:58:06
Jeg er i gang med en bog som giver stof til eftertanke og egentlig giver en god forståelse for min selvforståelse i dag og før jeg blev syg.

En af de ting der fik mig til at tænke var, at jeg forbandt min sårbarhed med svaghed, eller rettere, jeg tænkte at andre forbandt min sårbarhed med svaghed, hvilket så blev min virkelighed.

Det skal jo helst gå godt og negative følelser gider ingen rigtig høre på og når alle fremstår med deres bedste sider udadtil, så bliver det det vi spejler os i......

Vi er jo hurtige til at definere andres liv ud fra det vi ser, men sandheden er, at vi ikke har en jordisk chance for at vide hvad der gemmer sig bag facaden.


Som jeg har fortalt før, har jeg altid haft nemt til tårer og jeg tror rent faktisk, at hvis jeg havde brugt dem som min ventil og tudet mig igennem de ting der var svære, så ville mange ting have været nemmere for mig dengang, men jeg så desværre det at græde, som en af mine svagheder og selv i dag er jeg ikke meget for at græde "offentligt".


Gudskelov for, at vi gennem livet er i stand til at lære og tage ved lære af de erfaringer vi gør os undervejs. Nogle gange skal der meget til før vi endelig indser, at vi er nød til at ændre adfærd hvis vi skal få det godt.....smiley

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post177

Det er bare døde ting

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Mon, May 20, 2019 17:41:45
I dag på vej hjem fra byen begynder bilen at larme.... Det skal den jo ikke, den skal bare virke og ikke koste en krone mere end hvad der bliver brugt på benzin...😳

Manden ringede til værkstedet og aftalte at jeg kan komme ind med den i morgen tidlig og så vil de kigge på den....

Allerede her begynder jeg at se pengesedler forsvinde op i luften og h is den bliver meget dyr, ja, så bliver sommerferien nok ikke lige andet end til små ture rundt i landet.

Så var det jeg tænkte, at det nok skal gå på den ene eller anden måde og jeg gider ikke bekymre mig før jeg ved hvad der er galt og hvad det kommer til at koste. Det er jo bare døde ting...selv om den er rar at have og også nødvendig på mange måder, men stadig er det ikke livsnødvendigt🙂

Det skal nu nok gå alt sammen🤗


  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post176

Nyd det, nyd det

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Tue, May 14, 2019 13:29:15
Nyd det, nyd det.......Det sagde min mormor altid på sine gamle dage, om rigtig mange ting. Det kunne være lige fra mine pige, hendes oldebørn, til at handle, gå en tur osv.

Faktisk var det ofte alle de ting vi tager for givet, at hun bad os om at nyde..

Måske kom hun i tanke om, da hun ikke længere selv kunne pga alder, at de ting vi tager for givet er fantastiske.

Hun havde ikke selv været god til at nyde livet. Alt for mange bekymringer og hensynstagen til andre og alt for meget "hvad mon andre tænker".

Udadtil skulle det se pænt ud. Hun var altid fattet, men indeni var hun skrøbelig som porcelæn.

På mange områder minder jeg om min mormor. Mit følsomme sind, men alligevel er jeg pokkers stærk og kan rumme mange ting, hvis jeg giver mig selv lov til at "lade op".

Jeg tror selv hun var ked af, at hun ikke rigtig nød de ting livet bød på i hendes lange liv og derfor blev det hendes faste sætning NYD DET.

Nuet er NU og hvad vil vi bruge tiden på? Mange gange er vi længere fremme og konstant i planlægning af vores tid, hvilket selvfølgelig kan være nødvendigt, men hvad med lige nu og her?

I dette nu hvor vi har det godt, hvorfor bruge tid på at tænke måneder frem.....

Ja, det er noget af en øvelse...... men jeg vil ihvertfald prøve at nyde dette nu......

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post172

Sammenligning

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Fri, May 10, 2019 08:44:21
Her til morgen begyndte min yngste datter, at tale om følelsen af, at der var hemmeligheder omkring hende.
Ikke, at hun på nogen måde er udenfor fællesskabet, men mere den med "har du hørt? har hun/han også skrevet til dig?, nå ikke, men jeg må ikke sige noget....."

Det gav tanker som "er jeg ikke god nok? stoler de ikke på mig? er det mig de taler/skriver om?"

Fornuftig som hun er, bestemte hun sig for, ikke at lade sig påvirke, selv om det er lettere sagt end gjortsmiley.

Åhhh, hvor jeg husker følelsen. Hvor kunne jeg føle mig lille i forhold til andre og tanker som " de er meget: dygtigere, pænere osv osv end mig" fyldte i sammenværet med andre i min barndom, ungdom og voksenlivet.

Jeg har ikke haft særlig høje tanker om mig selv og hvad jeg kunne og som jeg har skrevet lidt om før, så gav jeg gerne op på forhånd, for det var jeg nok ikke god nok til.

Vi forestiller os ofte, at dem vi vælger at sammenligne os med, har det meget bedre end os. De har styr på det hele og har masser af succes, men hvor ved vi egentlig det fra?

Det kan jo tænkes, at de netop sammenligner på nøjagtig samme måde....At de står og tænker "bare jeg var som hende/ham"

For at vende tilbage til samtalen så talte vi om bevidst at sige til sig selv, at det ikke omhandlede hende og at hun ikke ville tage del i det.

Det samme gælder mig. Jeg trækker mig fra de ting der på ingen måde gør mig godt. Jeg tillader mig selv at vælge fra og til uden dårlig samvittighed......men det har været en lang og sej kamp at komme dertil, ja der skulle lige en gang brystkræft til før jeg virkelig forstod, at den vigtigste person er mig, for ellers kan jeg ikke være noget for andre.... og jeg kan vise mine piger et godt eksempel, for de gør ikke det jeg siger, men det jeg gørsmiley
  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post169

Inden jeg fik kræft

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Tue, May 07, 2019 09:23:44
Inden jeg fik kræft, var det en af mine største frygt, at skulle få kræft.

Kræft var = med døden og jeg glemmer aldrig første gang jeg mærkede "noget", som i første omgang viste sig ikke at være noget.... eller, jeg fik jo ikke taget biopsi!!!

Rædslen, tankerne, frygten og derefter en række endeløse dage med venten, først på at tage mig sammen til at ringe til lægen og derefter på at komme til undersøgelse...

Jeg husker første gang jeg skulle ringe og få en tid til mammografi.. lettelsen over, at det nærmest var umuligt at komme igennem og derefter den lange ventetid på selve dagen, alt sammen for at udskyde det svære, for det du ikke ved, har du ikke ondt af......

I dag kan jeg godt se, at det er fjollet, at bruge så megen tid på at frygte..... spild af god tid og liv, men det er ikke altid nemt at styre.

Hvis vi hele tiden går og frygter noget, så glemmer vi at være i nuet...

Der er SÅ mange ting vi i stedet kan glæde os over, selv når det er svært, men det kræver øvelsesmiley

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post166

Tal højt med dig selv

Refleksion eller tankemylderPosted by Helle Thu, May 02, 2019 18:51:22
Nu hvor mammografi og ultralyd nærmer sig har jeg bemærket et tankemønster hos mig selv....

Jeg føler mig rask og jeg tror på, at jeg ER rask, men jeg har bemærket, at jeg næsten er bange for at "love" mig selv, at det passer🤔

For jeg kan ikke lide at blive skuffet og måske er det en naturlig reaktion på at beskytte mig selv....

Derfor vil jeg med bestemt høj stemme fortælle mig selv, at ALT er godt igen og igen og igen❤

Jeg skal tro på det og min krop skal lytte, for alt er godt🙏🙏🙏

  • Comments(3)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post161
Next »