Mig og brystcancer

Mig og brystcancer

Transformationen

Mit formål med bloggen er,at andre der står i samme situation,enten du selv har brystkræft eller måske er pårørende til en der har det, kan hente inspiration i min historie.
Vigtigt er dog at huske, at dette er min historie og min transformation igennem forløbet og jeg håber du finder din vej.

Blodprøve

Sygehus/lægePosted by Helle Tue, June 18, 2019 07:08:09
I dag skal jeg have taget blodprøver. Det er bare en opfølgning på mit "service eftersyn" i januar😀.

Jeg ved ikke om blodprøverne skal tages fastende (Det glemte jeg at spørge om), så jeg tør ikke spise min morgenmad før jeg har fået dem taget, men det betyder så også, at jeg ikke behøvede at stå op kl 6, for at nå mit morgen ritual med citron vand og bagefter selleri juice og til sidst morgenmad 😉

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post195

Blodtryk

Sygehus/lægePosted by Helle Sun, January 20, 2019 17:20:17
Jeg skulle måle mit blodtryk hjemme i 3 dage, morgen og aften, efter min læge konstaterede at det var lidt for højt ved mit serviceeftersyn.

Det gjorde jeg og herhjemme var det fint😊.
Jeg fik afleveret apparatet og sedlen med mine målinger og i fredags fik jeg en mail fra lægen, at mine målinger var flotte, så mit forhøjede blodtryk var situations bestemt, eller at jeg ikke rigtig nåede, at slappe helt af, inden det blev taget.

Jeg tænker det selvfølgelig er vigtigt, at jeg er opmærksom på netop forhøjet blodtryk og kolesterol tal, da jeg jo er i hormonbehandling og derfor kan være i risikogruppen for blodpropper.

Jeg begyndte på selleri juicen for at regulere mit blodtryk, men selv om det ikke er nødvendigt ,så fortsætter jeg og jeg er kommet op på 5 dl på fastende hjerte😋

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post101

Service eftersyn

Sygehus/lægePosted by Helle Wed, January 09, 2019 12:15:00
Så har jeg været til "service eftersyn" ved lægen. Det gik ganske fint, altså lige bortset fra at mit blodtryk var lidt for højt, så nu er jeg udstyret med et apparat, så jeg kan måle det herhjemme over 3 dage.

Så var D.vitamin niveauet faldet, men det har jeg altid haft svært ved at holde oppe og mit infektionstal var lidt påvirket, men ikke noget der betød noget..., selv om det da irriterede mig grænseløst, for hvorfor er det nu det (typisk mig).

Mit kolesteroltal var meget flot, så jeg fortsætter med at spise kokosoliesmiley
Nyretal var meget flotte, så alt i alt positivt.

Nå, men mit blodtrykket kan være påvirket af anti østrogen, så det tager jeg stille og roligt. Nu har jeg en undskyldning for at undgå ALT der kan hidse mig opsmiley.

Jeg har igen købt D3vitamin spray, så jeg kan få tallet op, det virker rigtig godt på mig og så vil jeg begynde at drikke sellerijuice på tom mave, det skulle gøre en masse godt for kroppen og måske hjælpe på blodtrykket.

Ellers har jeg de klassiske symptomer på overgangsalder (dog ingen humørsvingninger, hvilket jeg tror familien sætter stor pris påsmiley).

Der er bare lige kommet det ekstra til at jeg har fået mere ondt i mine fødder. Det er rigtig irriterende, når jeg nu løber, går og hopper så meget, så nu har jeg fået taget mig sammen til at få lavet et par nye indlæg til mine sko (hvilket jeg har fået i flere år, men pga. alt det der skete i 2017, så er det blevet udskudt).

Så må vi se om de kan bygge dem sådan, at fødderne fungerer lidt bedre, der skal tages forskellig hensyn til den højre og venstre, da de ikke kan blive enige om at have problemer samme sted, men bortset fra det, så går det godt..... ja, det lige borset fra at jeg har taget på, men det er en anden historie og det duer bare ikke når mine fødder er som de er, så nu må jeg altså i gang med at spise mindre.... Velkommen til 2019smiley

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post95

Blodprøver

Sygehus/lægePosted by Helle Wed, January 02, 2019 12:31:38
I dag fik jeg taget blodprøver til mit "service eftersyn" i næste uge. Det er selvvalgt, men jeg tænkte, at det nok er meget godt at få tjekket blodtryk, kolesteroltal osv, nu hvor jeg er sat kunstigt i overgangsalderen.

Der har været så meget skriveri om hvor dårligt kokosolie er for sundheden (kolesterol), så nu er det spændende hvad mit siger, for jeg får et stor teskefuld om dagensmiley.

Jeg tænker det nok er meget godt at begynde det nye år med sådan et eftersyn. Jeg vil også lige høre min læge angående ekstra undersøgelse af underlivet, da der er en lille forøget risiko for livmoderkræft pga de anti østrogener jeg får.

Det er ikke noget jeg frygter eller tænker meget over, men det ligger i bevidstheden, da det jo ikke opdages ved de rutine mæssige celleskrab.

  • Comments(0)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post93

Sygehus

Sygehus/lægePosted by Helle Wed, August 08, 2018 13:46:39
Jeg tror aldrig jeg har fået så mange beskeder i min E-boks på så kort tid.

I mit tilfælde kan jeg kun sige at det danske sundheds system virker. Det var nærmest et fuldtids job at have fået diagnosen brystkræft. Der var rigtig mange besøg på sygehuset og tænk engang, ja, det blev faktisk hverdag. Jeg erfarede også,at alt blev skrevet ned, ja ALT. Jeg havde fortalt at jeg havde tabt 30 kg for nogle år siden og det blev skrevet ned og nævnt i en anden sammenhæng eller når jeg for gud ved hvilken gang hylede til enten et lægebesøg eller behandling.
Jeg håber sandelig også de har skrevet mine hjemmebryggede teorier ned, for de var gode, hvis jeg selv skal sige det og der var mange.

Det var en stor omvæltning for mig at skulle bruge så meget tid på sygehuset. Jeg bryder mig simpelthen ikke om det og når jeg sad i venteværelset, kunne jeg knap kigge på de andre patienter, Jeg følte mig jo på ingen måde syg og alt var så uvirkeligt, nærmest som en film hvor du har hovedrollen. Jeg havde allermest lyst til at sidde med lukkede øjne og holde mig for ørene.

Jeg vil til hver en tid anbefale at man tager en bisidder med. Der sker ofte det, at man som patient bider sig fast i noget under en samtale og så hører man ikke resten.
Jeg var virkelig imponeret over alle de detaljer min mand fik med og nogle gange skulle man tro vi havde deltaget i hver vores samtale.Det gjorde det også nemmere når resten af familien skulle informeres, for så kunne min mand komme med detaljer omkring forløbet, for jeg huskede ikke så meget.

Hvor end jeg befandt mig på sygehuset var der hjertevarme og tid til en snak og jeg tager hatten af for de sygeplejersker jeg har mødt under mine behandlinger

  • Comments(2)//www.mig-og-brystcancer.dk/#post3